Serdecznie zapraszamy 18 października od godziny 13.00 do 18.00 do Skansenu - Zagrody Wsi Pszczyńskiej na Dyniowe Wariacje, na deser i kolację.
Głównym punktem programu (w godzinach od 14.00 do 17.00) będą warsztaty kulinarne z Remigiuszem Rączką. Pod hasłem "Minimalizm i prostota żywieniowa kluczem do długowieczności…" uczestnicy będą mieli okazję kulinarnego rozpracowania dyni, a po naszymu złonaczynia bani na wiele sposobów. Powstaną trzy potrawy. Koszt udziału w warsztatach - 60 zł/os. (płatne po zebraniu się grupy, o czym poinformuje Państwa telefonicznie pracownik skansenu). Organizator zapewnia wszystkie materiały i produkty niezbędne do przeprowadzenia warsztatów. Uczestnicy proszeni są o przyniesienie własnych fartuchów kuchennych.
Czas trwania warsztatów - 3 godz.
Na warsztaty z Remigiuszem Rączką obowiązują zapisy do dnia 10 października w Skansenie pod nr tel. 604 508 718, 32 210 57 77. Regulamin warsztatów dostępny jest na stronie www.skansen.pszczyna.pl. Warsztaty realizowane są przy współfinansowaniu UM w ramach projektu Naturalnie w Skansenie.
Ponadto w programie wydarzenia:
Warsztaty realizowane są przy współfinansowaniu UM w ramach projektu Naturalnie w Skansenie. Obowiązuje bilet wstępu do Skansenu. Na powyższe warsztaty nie są prowadzone zapisy.